Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.04.2016 15:16 - Проблемите са Ви на дневен ред . Коктейлите и лентичките може и да почакат !
Автор: rusev Категория: Политика   
Прочетен: 1538 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
      Без причинният оптимизъм , които се опитва да наложи като свой управленски стил кметът  Дарин Димитров , се разбива напоследък  като една  морска вълна , блъснала се силно  в скалистият ни бряг .  Опитвайки се да избяга от  реалните , истински и категорични оценки за бедственото състояние на града , оставено му като едно тежко наследство на "ерата" Мирев , вече шести месец той се опитва да заобиколи , и да не изрече с истинските им имена тази лавина от провали и порочни решения , които неминуемо вече поражда на първо време разочарование в хората , повярвали му , че той олицетворява така желаната от тях категорична ПРОМЯНА , А НЕ ПОДМЯНА в местната ни власт . Но хората виждат добре , както си правят и своите си  оценки както  на това лично  негово неубедително управленско поведение на кмет , така и на целият ни  Герб в града ни . 
    Конкретният проблем , отворил се покрай огромният на практика фалит на общинският ни вестник "Знаме" / една традиция  на 57 години ! / , достигнал вече  до космическите 91 000 лева !!! не отчитани загуби , касае и останалите ни 100 %  общински търговски дружества , като  - "БКС - Търговище" ЕООД , "Общински пазари" ЕООД  и "Адапт" ЕООД .  От първият мандат на Мирев през 1999 г. , както и от самото начало на сформиралото се в началото на 2000 г. управленско мнозинство в Общинският ни  съвет между съветниците на  БСП/к/ и ДПС  , ТЕ си ги третираха като една ТЯХНА си неприкосновена зона , територия / хранилка /  за назначаване на изявените си партийни кадри и активисти .  Думата "КОНКУРС" при определяне на техните управители ВСЕ ОЩЕ е АБСОЛЮТНО НЕПОЗНАТА вече повече от 25 години в този Град и Община - предварително се разбират "лидерите" , натъкмяват си схемите и интересите , като след това следва едно три минутно гласуване на бързи обороти от послушните им съветници , и готово - за три години се подсигурява на МАКС техният си много заслужил  човек , нали ? 
   Да не говорим , че ключовата дума : "КОНТРОЛ" също е тотално непозната на тази географска ширина , което чудесно обяснява тази ЧУДОВИЩНА ЦИФРА , излязла при течащата все още проверка в скромното ни вестниче ...  Припомням още веднъж , че лично аз , като общински съветник в мандата 1999/2003 г. ,  на ДВА ПЪТИ с нарочни  Докладни записки , внесени и разгледани от Общинският ни съвет тогава ,  настоявах във всяко едно от тези 100 % общински наши фирми да бъде назначен Общински съветник като КОНТРОЛЬОР - съобразно действащата нормативна база и възможност тогава  .    Конкретен ,  подготвен с естеството на тяхната работа и дейност съветник , които да "държи пръста си на пулса" на всяко едно  дружество , носейки своята отговорност за всичко онова , което се случва там .  Естествено , че тогавашното мнозинство не даде и да се чуе за тази възможност , скоростно и в техен стил гласувайки "против" -  но още не мога да забравя ужасът , изписан в очите им , когато аз предложих да вляза като контрольор в учредената тогава наскоро схема , наречена ...  "АГРО 2000" !!! Уникално преживяване за тях , естествено , знаейки много добре , че ще "отидат на кино" , както и няма да видят бял свят !  замислените вече безумни схеми и намерения на дуета Юсейн Бейтулов / агент Морски / , тогава зам.кмет на Мирев  с ресор земеделие ! & Емил Станчев / позабравен днес вече първи негов управетел / ...  Един гигантски провал , донесъл към 1 000 000 лева директни загуби на Общинският ни бюджет , продаване на част от общинският ни поземлен фонд , и ред други по-дребни погромчета ! 
    Но ето , минаха години , вече сме 2016 г. , както се казва : "които крал - крал " - това е положението , нали ?  Да , ама не , както казваше покойният вече г-н Петко Бочаров - по-късно за награда за това , което причини тогава на Общината ни , Бейтулов бе назначен за няколко години като ...  търговски директор в БКС !!! , нещо като заместник на тогавашният / а и сегашен управител / Галин Дачев ! На него сега се  оказва  , че договорът му като управител вече изтича , като  се обсъждало вариант той да бъде продължен с още една година !!!   Което за него лично си е една чудесна новина - все пак той си  се радва на един отличен , завиден материален и жилищен  стандарт покрай този свой  пост , като служебната  кола  / с разпознаваем номер /   на 24 часово разположение е най-малката екстра , както се чува и говори от години там ... / винаги съм се чудел ЗАЩО ЛИ  СЛУЖЕБНИТЕ НИ  ОБЩИНСКИ  КОЛИ НЯМАТ НИКАКЪВ ОПОЗНАВАТЕЛЕН , ИЛИ ПЪК РЕКЛАМЕН ЗНАК , БИЛО ТО СТИКЕР , НАДПИС ИЛИ ЛОГО ??? /   А се чува и говори от години поради простата причина , че НЯМА ЕФЕКТИВНА ФОРМА НА КОНТРОЛ във всичките ни общински дружества - както се казва  също : " Да не вземем да се контролираме и проверяваме сега , че ще вземем пък  да се хванем " да му се не види , нали ? 
  Смешно , цинично , но и много тъжно за всички онези , дали доверието си миналата есен  именно за да престане точно това точене и злоупотребяване с нашите  пари  .
     Но няма да бъде все така - КУРАЖ И СВЕТЛИНА  !



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rusev
Категория: Политика
Прочетен: 1339933
Постинги: 775
Коментари: 98
Гласове: 623
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930