Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.04.2016 14:43 - Най – обикновен популизъм
Автор: rusev Категория: Политика   
Прочетен: 1299 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 

Спас Симеонов

            Късопаметни ли са българските политици или се правят на такива? Очевидно ДА. Защото и двата отговора са верни. Пример: Неотдавна Илиана Йотова , евродепутат от БСП, в пространно интервю за програма „Хоризонт” на БНР , каза, че българските граждани все повече обеднявали и живеели зле и затова състояние на нещата били виновни двете правителства на ГЕРБ, първото с незавършен мандат, за второто още не е ясно.

            Незнам къде е живялата госпожата през последните 20-30 и повече години, вероятно е паднала от Луната или Марс? Или е била невинно пионерче или комсомолче, та сега да ни облъчва с глупав популизъм. Най – малкото не е достойно поведение за един евродепутат. Пък можеше да прочете и малко история. Има достатъчно факти и документи които показват, че ограбването на българския народ и държава започва още преди 1989 година, когато Б.Б. е бил млад пожарникар.

            Примери:

1.      Като член на СИВ и Варшавския договор България получава суровини на преференциални цени от тогавашния СССР. Особено интересен е примерът с руския/ съветски нефт. Практиката е била някой от танкерите да не се разтоварват на терминала в нефтохим, продължават за Босвора и Средиземно море и реализират суровината на пазарни цени в други страни. Руснаците се усещат и затварят кранчето. Това съвпада с кончината на Л. Брежнев, управлението на СССР се поема от Черненко, по – късно и Андропов, които не изпитват същите чувства към България.

2.      По това време се загубват милиарди долари и марки/ не пощенски/ , предоставени като кредит от немски, френски и други банки за строителството на комбинатите за тешко машиностроене в Радомир и Русе . Всъщност те не се загубват, а се появяват банкови сметки в Швейцария и от там ни спират кранчето. По тази тема компетентните органи можеше  да се консултират навремето  с Огнян Дойнов и Андрей Луканов , отдавна вече покоиници …  

3.      Пак в този период един самолет / полет от Берлин за София/ се разбива в една кравеферма край село Кривина , Софийско. Оцелели няма. Странното е че в самолета пътуват около 50 търговски аташета от посолството ни в различни Европейски страни, събрани преди това в столицата на ГДР. Какво толкова са знаели не е много ясно.

4.      През 1987г. България трескаво започва да създава задгранични търговски дружества, които под една или друга форма изнасят капитали зад граница. Финансови анализатори твърдят, че част от тях се връщат у нас като чужди инвестиции, но вече като частна собственост.

 

За случилото се след 1989г. няма да говорим много. Надявам се евродепутат Йотова да има по- пресни спомени. Все пак ще маркираме няколко неща.

-          Луканов като премиер спира плащанията по външния дълг. Това, на практика, е обявяване на фалит на държавата България.

-          Създават се т. нар. кухи банки като Първа частна, Земеделска и промишлена и др. Повечето от които по указ 56, защото още няма гласуван закон за частно банкиране у нас. Резултатите са известни, банките бяха фалирани, парите ги няма.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rusev
Категория: Политика
Прочетен: 1323340
Постинги: 770
Коментари: 98
Гласове: 615
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031