Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.04.2016 16:13 - "Краят на една илюзия" от Спас Симеонов
Автор: rusev Категория: Политика   
Прочетен: 1456 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Заглавието на този текст можеше да бъде и друго. Избрах този вариант, защото е по- толерантен. Работил съм за в. „Знаме”: като автор, печатар / макар и само за няколко броя/ и изпълнител на предпечатната подготовка / като фирма- 1997г./ .

            Една от илюзиите: че може да издаваш вестник без да познаваш този труден занаят. На принципа на един от героите на Алеко Константинов – Бай Ганьо. Без професионализъм, без ясна представа за настоящето и визия за бъдещето. Вестникът не е фабрика за дрехи, обуща или нещо от този род.

            Другата илюзия: че може да правиш вестник без добър мениджмънт и маркетинг. Резултатът е на лице. В.”Знаме”, на практика вече е фалирал . Поне такъв е резултатът според зам. кмета Валентин Велчев, на срещата проведена с представители на медиите в Търговище.

            И стигаме до следващата илюзия: че нещата някои ден могат и да се оправят. КАК? Важният въпрос в случая е Кой и Защо е допуснал това? Става дума за общинска фирма, която съвсем очевидно не е управлявана добре. Така ли се управляват и изразходват парите на данъкоплатците?

            По всяка от споменатите теми можем да се спрем и на конкретика , но за това по – късно. Все пак ще посочим пример: Преди 2-3 години в.”Знаме” обяви, че ще хонорува само поръчани текстове. Това може да направи един частен вестник но едно издание което е финансирано от общинския респективно държавния бюджет не може да прави това. Това се нарича цензура, съгласно законите на държавата България.

            Странното е , че състоянието на в. „Знаме”, които има претенции да бъде областен вестник, се обсъжда при отсъствието на управителя на фирмата. Преди време така беше обявен за почетен гражданин на Търговище Любчо Василев – главен художествен ръководител на ансамбъл „Мизия” . Странно е защото община Търговище, която заплаща работата на Л.Василев и на Ива Парашкевова, която е с продължен наскоро  договор за управител и главен редактор за още два месеца , не може да намери тази женица ...




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rusev
Категория: Политика
Прочетен: 1340159
Постинги: 775
Коментари: 98
Гласове: 623
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930