Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.03.2016 15:40 - ... преоблякъл се Илия , огледал се - пак в тия .
Автор: rusev Категория: Политика   
Прочетен: 1437 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Това е оценката , която според мен може да  се даде след проведената им  48 ! отчетно - изборна конференция на другарите от местната ни  БСП/к/ . Очаквано дойде и оттеглянето / по здравословни причини ! /  на дългогодишният им  лидер Свилен Василев ,  чието ръководство в партийната им история ще бъде запомнено като " НАЧАЛОТО НА КРАЯ " ,  имайки  в предвид последните им два  знакови изборни  провала  в Търговище . Първият от тях  им  се получи на предсрочните  Парламентарни избори / проведени на 05.10. 2014 г. ,  след провала   Орешарски !  / , и доведе  до тяхното   знаково  "зануляване" в този бивш  вече  "червен бастион"  -   за първи път партията им / с голямо "П" навремето ! / , остана  БЕЗ  избран техен  народен представител от нашият четири мандатен избирателен район .  Вторият им "Гранде"  провал логично  се случи на местните избори / проведени в края на  октомври 2015 г. / , когато след четирите поредни мандата от   т.нар.  "ерата" Мирев , посоченият лично  от него за наследник Диан Цонев зрелищно се провали , оставайки извън балотажа дори !
    На  фонът на тези тежки  провали ,   изборът на д-р Светослав Стефанов изглежда логичен -  още повече като се вземе в предвид факта , че той е бил избран доста убедително  срещу още едно тяхно лице / по-скоро от миналото им ! / - Галин Дачев от БКС  , и след   направилите си отводи както  от  Мирев , така   и от  Такоров , дори ... За тежкият организационен , както и електорален  разпад при тях , причинен от много тежкият им  управленски провал   , съм писал и говорил многократно . В края на краищата , това  те си го заслужават напълно , още повече  при положението  , че и по-младите лица при тях съвсем съзнателно и убедено се оставят в ролята на декор , на  една по-красива масовка , като   буфосинхронисти , легитимиращи тези порочни сделки , схеми , решения на Общ.съвет и откровени далаверки ,  заслужено финиширали с грандиозният конфликт на интереси на "гуруто" им Мирев / потвърден и от  5 членен състав на ВАС !!! / , приключило по-достойнство кариерата му ... 
  Не мога  да не отбележа и фактът , че д-р Стефанов не успя да продължи кариерата си на общински съветник / както не успя да стане и депутат ! / миналата есен , което е доста симптоматично за лично  неговата  оценката в очите  на редовите  БСП  избирателите .  В същото време обаче  досега той бе част от групата им , като винаги и на 100 % е подкрепял ВСИЧКИ порочни решения / респективно  провали / на Мирев . В този смисъл може да се направи изводът , че пълната приемственост  между  тях двамата и  в това отношение си е налице , като  пътят им  за напред явно ще продължи да бъде .... на никъде  .  Потвърждение на всичко това е и фактът , че Мирев отново  е избран и за делегат на предстоящият техен изборен конгрес през май !  , а и като  прибавим  фактът , че той е водач и на групата им  от 6  общински съветници в Общ. съвет  / заедно с Такоров и  Емил Димитров / , изводът ми е , че реална промяна при тях след този избор НЯМА ДА ИМА ! 
  Да не говоря пък  , че  до този  момент и  извън професионалното му амплоа на добър лекар , аз не съм забелязал г-н Стефанов да е изразил мнение или лична позиция по какъвто и да е обществено значим проблем на града и общината ни .  Може би той ще разчита тепърва да бъде въведен в това ново за него амплоа  / като  местен партиен лидер /  от областният си  председател на БСП/к/ в Търговище -  г-н Явор Куюмджиев , с когото заедно като кандидат-депутати проведоха последните две парламентарни и една местна кампания , и с когото би трябвало да имат и добър личен контакт . Това само  времето ще ни  покаже , въпреки че за мен точно това НЕ ОТСТРАНЯВАНЕ  на тази "тежка" , дъбова  сянка , както  и особено на  проваленото управленско  наследство на Мирев ще продължи да му тежи и лично както  на него , така  и на цялата им местна партийна 128 годишна  организация / ако не греша възрастта й ! / ,  "абонираща" ги за поредните местни изборни загуби  , както  и продължаващо нейно  електорално свиване както  в гласове , така  и в  подкрепа от страна на избирателите ни .
    Убеден съм , че макар  доста по-бавно  и  мъчително , но с времето за напред ще се преодолява този тежък и застоен местен период на преход  , оставащ в  историята на града ни , захвърлил ни при това  на дъното по развитие като един  изоставащ  областен център , заприличващ в много отношения на едно голямо село -  с характерните за него  ориенталски мотиви , културни  явления и обноски .  Все пак това си зависи и от всеки един жител на града - КУРАЖ И СВЕТЛИНА  !
   



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rusev
Категория: Политика
Прочетен: 1322719
Постинги: 770
Коментари: 98
Гласове: 615
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031