Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.03.2016 17:54 - ... параметри на Подмяната - част 3 .
Автор: rusev Категория: Политика   
Прочетен: 1464 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  За да може по-правилно да се разбере , както и по достойнство да се  оцени формираният в Търговище уникален местен   формат :  "  Всички в Управлението ни "   / от  типа  Отечествен фронт !  / ,   между :  Герб , БСП , ДПС , АБВ , както  и тримата съветника на Обединени за Търговище , трябва да върнем "лентата назад" , като си припомним и факти от близкото ни минало .   Все пак не бива в никакъв случай  да се забравя , че до преди МИ , проведени през миналият октомври 2015 г. , ние заедно с Разград бяхме единствените два областни града , където 26 години след началото на политическите промени в страната / стартирали на 10.11.1989 г. /  , нямаше промяна в местната власт , т.е. тя си  се държеше цели  71 години след  09.09.1944 г. от БКП / сега БСП / ! Тъжен рекорд , разбира се , говорещ много сам по себе си , дължащ се както на силната ни  местна  БКП/БСП в първите години след промените , така и на дългият , но тъжен списък от  подставени лица , инфилтрирани / или направо пратени ! /  в местната ни опозиция , с цел тя да бъде както компроментирана , така и държана под "правилен" контрол ... Голяма тема , разбира се , както и  част от мотивацията ми между другото  да опиша тези процеси през годините , случили се   в града ни  в документалната ми книга първа -  "ПРОМЯНАТА" / от която в момента подготвям част 2  ! / , но обясняваща правилно и  логично разиграващият ни се пред очите ни днес  цирк ,  според мен "проиграващ"  бъдещият управленски формат между Герб и БСП на национално ниво . 
  Фактите ми  показват категорично , че след като успяха да разбият силното ни местно СДС в края на 2001 г. / за мен лично в тройката по "заслуги" завинаги ще останат бившите "ни" депутати  Димитър Абаджиев и  Димитър Петров , както  и Николай Янчев ! / , реално БСП/к/ нямаше сериозни проблеми тук ,  на място -  нито с формираното през 2001 г.  НДСВ , нито пък по-късно след неговото разпадане  с изграденият ни   местен Герб .   Като прибавим тогава  и формиралото се  в началото на 2000 г. реално  коалиционно  управление на БСП  с ДПС / Мирев&Хамди / , контролът ИМ върху местните ни  обществени процеси и управлението  бе пълен ,  безоблачен дори  ... Разбира се , тяхната лакомия , безобразие , некадърност  и арогантност , изразени с много  брутални Решения на Общ.съвет / закопали всички ни , в полза на няколко човека , на които целият град знае имената  / , логично доведе до желанието за ПРОМЯНА и в Търговище .  Лошото е , че не са това хората в Герб , които ще я реализират - дори напротив , сериозните далавери и решения , ощетили ни яко  през годините , няма да бъдат "пипнати" въобще ...  Нещо повече , видяхме легализация на спорни проекти , знакови присъствия на лични поводи , юбилей , прерязване на ленти и т.н. "подвизи" от страна на кмета Димитров в първите му сто дни .   Факт е също така , че половината им група съветници и сега  е формирана от хора , преминали в Герб  от  други партии  , но много  далеч от поведението  на категорично и принципно  противопоставяне на местното ни  статукво  / т.нар.  остриета ! / през годините  .  В този смисъл , самият им личен профил ги  прави удобни , както и още по-лесно "споделянето" на управлението , което както започна , така и ще си продължава за сега  . В кой интерес ?  , а и До  кога ?  са  едни  други  въпроси  , защото не е никак  голяма тайна факта , че  сред тях хора както  с желание , така  и с разбиране , а и с  възможности да правят политика на място не се забелязват - много по-лесно , удобно , а и безопасно е да слушаш , както и да изпълняваш спуснатите "правилни"  партийни повели , без значение дали и доколко са точни ,  верни , както и  работещи на терен ,  както и до колко те могат и  да  допринасят за развитието на местната ни общност , например . 
   Така или иначе , няма лошо по принцип !  в решаването на дребните , подценени или забравени придобивки за гражданите , като възстановяването на възможността те да си пълнят от минералната вода до военният ни завод .  Сигурно е полезно както и  организирането от ПП  Герб  на дискусия по теми  като женското здраве и здравословният начин на живот , но за мен е много по-важно да се търсят бързи решения на неотложните , не търпящи отлагане проблеми на града ни  . Безобразните ни улици , скитащите навсякъде из града безстопанствени кучета , мижавото нощно осветление , лошата организация на пътното  движение , дори гаргите , окупирали вече не само градската ни градина ! са само част от нещата , не търпящи никакво  отлагане . Спокойствието само трябва да се присънва на управата ни поне няколко години , докато започне да се връща изгубеният ни град . КУРАЖ И СВЕТЛИНА  !



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rusev
Категория: Политика
Прочетен: 1341781
Постинги: 775
Коментари: 98
Гласове: 623
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930