Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.03.2016 15:32 - 100 дни от старта - "параметри" на ... Подмяната - част 1 .
Автор: rusev Категория: Политика   
Прочетен: 1603 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
На  18 .02. 2016 г. се навършиха  точно 100 дни от старта  на новата ни управа ,  започнала  с полагането на клетва на кмета Дарин Димитров , както  и на новоизбраните съветници на учредителната сесия на Общинският ни съвет , провела се "знаково"  на 10.11.2015 г.   Очевадно бе търсен ефекта със знаковата за новата ни история дата - 10.11.1989 г. / считана за начална за старта на  политическите промени в страната ни / , при насрочването й от страна на г-н Светлин Бонев като Областен управител , с правомощия по Закон при нейното определяне  .  Винаги съм се стремял да не бъда излишно  дребнав , а и поради тежката серия от многото официални почивни дни и празници през този период , основателно ми позволява да им отпусна двадесетина дни "бонус" до днес .
  Преди да обърна подобаващо внимание на последната сесия / провела се на 26.02.2016 г. , и останала малко в "сянка" на други достатъчно важни  събития и факти / , отново ще повторя  оценката си  , че за голямо и мое съжаление /  изненада в никакъв случай ! / , ставаме  свидетели на една грижливо отгледана и  подготвена ПОДМЯНА , вместо очакваната реална  ПРОМЯНА в местната ни управа ! Именно поради този факт аз си позволих да наруша и правилото от 100 дни толеранс , по принцип дължащ се на всяко едно ново начало , едно ново управление .  Проверих в самото начало ,   в първите му "...десетина дни служба"  мнението , както и  реакцията на кмета Димитров по т.нар. от мен "наследена далавера" около терена на бившият ни битак .  Отговорът му бе бърз , очаквано - разочароващ  , и едновременно с това  потвърждаващ оценката  ми , че той няма да "пипне" нито една от старите схеми , сделки , заменки и очевадни провали на управлението / пардон , "Ерата Мирев" ! / ... Прерязването на лентата при откриването  на обекта  показа това много ясно на  ВСИЧКИ НИ .
   В резултат на неговата нова  управленска формула  : " Споделяне на управлението " с довчерашните си  опоненти , доведе до този нов местен " ОФ "-  формат : "Всички във властта" , в резултат на което през този мандат опозиция в съвета няма да има .  Изминалите няколко сесии показаха това прекрасно - запазвайки Диян Дечев като основен зам.кмет , както и почти всички стари  кадри от "вторият ешелон"  в администрацията ,  БСП/к/ до този момент категорично гласува и подкрепя почти всяка една докладна записка , "забравяйки" да атакува каквото и да е било предложение , докладна записка или кадрово назначение .  За до  вчера "срастнали се" с местното ни управление повече от 70 години ! , това тяхно поведение категорично показва , че техните сериозни  интереси , политика , а и кадри са си защитени - те просто няма за какво да реагират , защото явно продължават да си са на власт ...   ДПС  очевадно за всички просто смени "коня" , запазвайки своите управленски позиции - Председател на Общ. съвет ,  Зам.кмет , Управител на "Общински пазари"  , и т.н. достатъчно други възможности и назначения по нивата .  Намалялата като присъствие група на "Обединени за Търговище" , както и двамата съветника на АБВ също чудесно се вписаха в тази идилия , явно защитили по достойнство и личните си интереси . 
   В резултат на всичко това , на последната сесия / а може би и в чест на 100 дни управление ! / , явно логично дойде и докладната записка  с вносител Кмета Димитров , с която той предложи както  10 % увеличение на неговата основна месечна  заплата / от 2 200 лв. на 2 420 лв. / , така и на кметовете на села - съответно 685 лв. ОМЗ за кметство над 500 души население , и 615 лв. за такива с до 500 човека .  Докладната бе единодушно подкрепена , като не бива да се забравя , че реално с това повишение получават на практика всички - Председател на Общ.съвет / 90 % от кмета - 2 , 178 лв. / , четиримата вече  Зам. кметове / на които и аз не знам в момента каква е заплатата !!!  / , както и цялата администрация - а  с оглед на промяната по този начин и на средната брутна заплата на администрацията , индиректно повишението "хващат" и общинските ни съветници ...   Чудесно , бих казал аз , но ако всичко това се беше случило поне след първата година на това ново управление , отчитайки се с успешни  резултати , които биха убедили  цялата ни местна  общественост за основанието за  това . Но не и сега !
       Кураж и Светлина !



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rusev
Категория: Политика
Прочетен: 1338780
Постинги: 774
Коментари: 98
Гласове: 622
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930