Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.02.2016 13:42 - ... " ГОРЧИВО " , но не вино . Герб "приключи" на 12.02.2016 г. в града ни .
Автор: rusev Категория: Политика   
Прочетен: 3109 Коментари: 3 Гласове:
1

Последна промяна: 14.02.2018 12:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Без ни най-малко злорадство , а дори напротив - за голямо  съжаление през тази седмица се потвърди  / за пореден път ! /  отдавна направената от мен оценка  , че на практика през лятото на отминалата 2015 година , в месеците , предхождащи провелите се в края на октомври Местни избори , си  беше сключена сделката между ДПС и Герб , подсигурила на практика поредната ПОДМЯНА , а не ПРОМЯНА в управлението на Търговище . 

Със самото Официално свое присъствие , поднасянето  на приветствие , както и / разбира се ! /  - ПРЕРЯЗВАНЕ НА ЛЕНТИЧКАТА  при  откриването на новият търговски комплекс Bul Mag на терена на бившият битак -  наематели   на Хамди Илиязов !  ,  кметът Дарин Димитров за мен просто приключи безславно своята т.нар. политическа кариера , още  преди  тя дори и да е започнала реално  ! 

  И ако за мен в  това негово поведение няма и грам изненада , горчивият привкус в устата е за всички онези излъгани местни избиратели , които наивно бяха повярвали миналата есен , че в лицето на местните Герб представители ,  и основно в лицето на Димитров !  ще настъпи някаква Промяна ,  в това затъналото до гуша в Схеми , Конфликти на Интереси , Търговия с влияние  ,   Заменки и Далаверки старо  местно управление ,  определяно от някой и   като " ерата Мирев " - колко епохално звучи  , нали ? 

  Абсолютно открито , честно и видимо за всички ни ,  Димитров НЕ САМО  НЕ НАРУШИ , а дори  ЛЕГИТИМИРА  една заварена от него на финалният си  етап стара , но елементарна  Схема .  ТЯ  стартира  през м. 04. 2009 г. с ОТКАЗА  на мнозинството в Общинският ни Съвет тогава / формирано от ДПС , Герб и Обединените ! / , да бъде дадено съгласие този знаков за града ни терен да бъде закупен от БИЛЛА , на цената си за своето реално  предназначение - изграждане на търговски комплекс , които щеше да бъде изграден и работещ вече  от поне 5 /пет/ години .   

Вместо да бъде приветстван тогава този интерес  на тази  голяма Европейска търговска верига към Търговище / не "влязла" и до ден днешен в града ни ! /  , този имот се оказа цената на " Рестарта " , т.е. на   подновяването на управляващото   мнозинство между БСП&ДПС  / респективно между Мирев и Хамди / , което се беше "поразсъхнало" след сблъсъка реално между  двете  икономическо/политически  групировки , провел се  на МИ през 2007 г. , и  довел до грандиозният провал на кандидат/кмета тогава  на Обединените - г-н Светлан Петков , сложил окончателен  край  на техните  надежди  , че с помощта на гласовете на ДПС победата им е просто "вързана в кърпа" , поемайки го "здраво"  в техните ръце  .... ДА , АМА НЕ  , както се казва ! 

    В последствие с извършената смяна на предназначението на този терен  от страна на Мирев&Администрация  -  " само и единствено за изграждане на паркинг за платено паркиране" , интересът на  БИЛЛА бе елиминиран , като на "Бял кон"  той бе закупен лично от Хамди Илиязов  чрез  "Лора - Х 2 " ЕООД .    Несложната  Технология  в последствие е вече национално /  и печално ! /   известна   , а  интереса към отразяващите материали сред обществеността  ни си е рекорден !  ,  в очакване сме съвсем скоро  по Жалбата ми  да се произнесе  Върховната  Прокуратура . 

    Няколко неща са по-съществени в този случай , показал наяве и пред всички ни  тоталната обвързаност по тези политико/икономически " нива "  в града ни . 

Първо , направи силно  впечатление отсъствието на самият Мирев сред официалните лица - а  де - факто той е Човекът , направил най-много и дал всичко от себе си , за да бъде изпълнен този поет и лично от него "ангажимент" . 
"Знаково" бе отсъствието както  на Областният управител Светлин Бонев , така и на новата ни  депутатка от Герб - г-жа Венка Стоянова - явно преценката им е била , че така може би илюзията сред хората ще продължи - УВИ , НЯМА КАК ДА СТАНЕ - МАСКИТЕ ВИ ПАДНАХА ДО ЕДНА ! 

 Разбира се , че поставяйки на "Първа Линия" г-н  Дарин Димитров , всичко е повече от ясно - старите  Схеми , Сделки , Заменки и Далаверки , ограбили грани ни , ИЗОБЩО  няма да се пипат , явно на принципа : " които злоупотребил с общинските имоти и пари  - злоупотребил , голяма работа , нали ?  "  . 

Важно и да се гледа напред , в светлото  бъдеще на Търговище -  въпреки всички безобразия досега / а пък и нищо подобно въпреки многото на брой конкретни  сигнали  не е констатирала местната ни Прокуратура , все пак  , дори  ! /  , както и да има "Видими Резултати"  ...  

Които са особено видими , разхождайки се из Търговище , като например -  все още не отстранените на много места прекършени клони на дърветата от мокрият сняг из града месец по - късно !  , отворените стотици  малки  "кратери" по уличната ни мрежа , превръщайки в малък АД движението ни -  в резултат на елементарно изпълнените кърпежи - на практика "превъртели" едни наши грешни пари .
А пък за глутниците от бездомни кучета , "бръмчащи" от години  навсякъде около всички  нас , е просто банално да пиша , нали така ? 

КУРАЖ И СВЕТЛИНА !
  



Гласувай:
1



1. indiram - Здравей, Русев!
15.02.2016 01:22
Политиката не е лесна работа... Има пазърлъци за кметовете - подходящи хора, дори, доказали се, че се сработват със системата или могат да служат както си требе - по устните, а не по писаните закони.
И, малки са им заплатите... на политиците, на кметовете ... за тоя тежък труд, дето работят по 48 часа в денонощието, да си турят по още толкова нули отгоре..
Поздрави!
цитирай
2. rebu - Интересен поглед
15.02.2016 13:25
По темата, понеже е регионална, не съм компетентен да коментирам. Но хайде да пишем малко по-правилно. То главни букви не на място, то слети несливаеми думи, то препинателни знаци където и да е... С мъка го изчетох.
цитирай
3. rusev - до rebu
16.02.2016 16:55
... разбирам те , както и приемам забележките ти относно допуснатите от мен известни граматични неточности . Не претендирам да съм образцов в това отношение , гледай по-широко на нещата - фактите , както и ИСТИНАТА за процесите , които описвам са моята сила . А и стилът - мисля си , че е дори оригинален , все пак . Бъди здрав !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rusev
Категория: Политика
Прочетен: 1339986
Постинги: 775
Коментари: 98
Гласове: 623
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930