Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.01.2016 18:17 - ... анализа продължава - част 3 .
Автор: rusev Категория: Политика   
Прочетен: 1486 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  И така , в средата на януари се оказа , че  зимата отново  си влезе в правата , давайки поредната  надежда за сбъдване на традиционното ни  наблюдение : "дебел сняг - дебел комат" . След отбелязването на най-известните именни дни в страната ни - Йорданов и Иванов ден , в края на предишната седмица бе подобаващо отпразнуван и 60 - годишният юбилей на Хамди Илиязов , "знаковата" фигура в местното ДПС като негов областен председател вече 16 години ! , общински съветник  шести мандат / от 1995 г. насам ! / , едно от олицетворенията на въпроса " КОЙ ? " , както и на порочният управленски модел , наложен  в Търговище .  Като човек , абсолютен шампион за града ни по имотни сделки ,  придобил с най - разнообразни способи дълъг списък на имущество / бивша общинска собственост , вкл. сгради , земя и терени / , той се "отчете" двукратно във формати от по 250  - 300 души  - първата вечер за неговите " високи " политически и бизнес класа  гости , а втората - за местната им структура , както  и за селският  актив на ДПС .
   След това  "светско" отклонение , останало учудващо за мен не отразено подобаващо от местните ни медии ! , да премина на по-съществената част . Прави впечатление факта , че похвалвайки се с изборните си успехи , постигнати на МИ 2015 г. , никои от  успелите  с представителство в Общинският ни съвет , не направи един публичен отчет на изразходваните средства в предизборните си кампании - една абсолютно съществена "подробност" на пейзажа ни , свенливо прикривайки чистият факт  , че "наливането" на големите пари в кампанията отдавна се е превърнало  в основен "аргумент" на повечето от  "успелите" . Все пак говорим за суми от порядъка на около или  над 100 000 лева !  / според мен / поне в кампанията на няколко от партиите ни  , което естествено няма да бъде никога признато от тях , но е важно да се знае заради обективната истина , нали ?  А тя е , че купуването на гласове и убеждаването чрез тези от 20 до 50 - левови "аргументи"  е абсолютно ефективно сред доста голяма част от избирателите ни , като направо изключва "хабенето" за изработване на политически послания , аргументи , заявки и други подобни такива неща , за жалост .  Разбира се , че в този ред на мисли е важно да отбележа , че за знаковият провал на Реформаторският Блок  в града ни  , например , не беше определяща финансовата рамка на кампанията им -  просто много  отдавна там "зорлем" се опитват да бъдат наложени лица -  "фалшиви герой" ,  отдавна  загубили имиджа си на "реформатори" , а просто играещи  роля на контролирани от  МЕСТНОТО  НИ  СТАТУКВО  "пазачи" на тези местни политически  капии / да не би случайно да бъде изтърван през тях  някой "неправилен" за тях кандидат ! / ,  активиращи се обикновено няколко месеца преди поредната кампания , и изпадащи в пълна летаргия през  следващите четири години , до поредната им  кампания   ... 
     Иначе "стандартно и очаквано" ,  след само пет / 5 /  месеца проверка  , извършена от прокурор от местната ни прокуратура / през което време кипеше трескава строителна дейност / ,  получих поредният си отказ за образуване на до съдебно производство .  Разбира се , и още повече запознавайки се с цялата преписка  , както и  дълбоко не приемайки това Постановление , аз го обжалвах пред Апелативна прокуратура - гр. Варна .  Разбира се , че се надявам тази очевадна и  според мен порочна схема / водеща и до сериозно ощетяване с около 500 000 лева на бюджета на общината ни ! / , да бъде разплетена , като хората , извършили това безобразие съответно  да си понесат  предвидената по Закон отговорност .  За мен е много важно да бъдат проверени всички подобни схеми , извършвани масово от Мирев и неговият екип , включително и предизборното изградени няколко детски площадки на съмнително изглеждащи цени , и то от неслучайно подбрани изпълнители .  Иначе считам , че изобщо  не е работа на кмета Дарин Димитров да влиза в ролята на санитарен инспектор , отиващ внезапно да проверява дали е 18 градуса !  температурата в класните стай по училищата ни , с търсен и Пи - Ар ефект от това  - той трябва да се занимава с много по-големите и крещящи всекидневни  проблеми на града и общината ни , температурата има кои да си я контролира .  Но това е засега - КУРАЖ И СВЕТЛИНА ! 



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rusev
Категория: Политика
Прочетен: 1342127
Постинги: 775
Коментари: 98
Гласове: 623
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930