Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.12.2015 14:02 - Още за политиците и изборите
Автор: rusev Категория: Политика   
Прочетен: 1197 Коментари: 0 Гласове:
0




Спас Симеонов

    Няколко човека ме попитаха дали не съм забравил БСП и РБ. Не съм! Оставих си ги за десерт. Защото са ми много симпатични. Да започнем с модерната лява партия , както често я наричат нейните лидери. Всъщност, тя вече нито е модерна, нито е лява. Дори може да си смени името и да си върне предишната абривиатура БКП, само че втората дума трябва да бъде капиталистическа. Тя забрави , че социализъм означава социална държава и започна да създава капиталисти, в цялата страна и в Търговище също. Бивши партийни и комсомолски секретари, офицери от ДС и техни агенти станаха фабриканти, хотелиери и т.н., купуват си скъпи джипове, яхти и даже самолети.
    Примери: Мебелстил, Радита – Поляница,бившата сграда на ОББ.
В същото време, голяма част от бедния електорат, които гласува за БСП, дали утре ще има пари да си купи хляб и кофичка кисело мляко, за салам, кашкавал и създърма – няма да говорим. БСП на практика се срина както в Търговище, така и в страната. В село Баячево БСП имаше кмет в предишния мандат, сега кандидатът имаше 6 гласа при почти  700 избиратели. Години наред имаха кмет в Търговище, вече нямат, не показаха кандидата си навреме, не го направиха разпознаваем за избирателите.
    Другият обект РБ. Тук също има интересни неща. Водачът на листата е Исмаил Ашък, посочен като зам. директор на бившия военен завод „Терем Хан Крум”. Това е пълен абсурд . Не може да слагаш водач на листа, които е заместник на нещо, каквото и да е! Доколкото го познавам , защото майка му е родом от Баячево, той заедно с братовчед си има 20-тина декара орехова градина в селото. Танкове и МТБ – та сигурно е виждал само по телевизията. Трябва да уточним , че господинът беше втори в листата, след Орхан Исмаилов за парламентарните избори, в партията на Корман Исмаилов и Касим Дал. Това си е чиста шуробаджанащина. Май ще излезе прав Валери Симеонов, които искаше оставката на Орхан Исмаилов като зам. министър на отбраната./майка му също е от Баячево/
    Вторият в листата на РБ също е интересна фигура. Той пък е посочен като директор на І-во ОУ „Христо Ботев” Търговище. Много дискретно . Браво ! само че директор не е образование и професия, а временна длъжност. Но да погледнем по внимателно на лицето Димитър Алексиев, наричан в Търговище и село Кралево – Митьо лудия, което въобще не е вярно. Човекът си е твърде нормален и даже предприемчив. Той е лидер на СДС Търговище, беше зам. областен управител при правителството на Иван Костов, има овошна и зеленчукова градина, магазин и барче в Търговище и три казана за варене на ракия в местността „Първи долап”, даже и председател на читалище „Напредък” Търговище. За Наполеон казват, че можел да върши три неща едновременно. Очевидно господин Алексиев е доста по способен, защото може да върши много повече неща едновременно.
    Толкова за днес, очаквайте продължение.



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rusev
Категория: Политика
Прочетен: 1323647
Постинги: 770
Коментари: 98
Гласове: 615
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031