Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.08.2015 11:46 - Опитът за "червено" Преображение се провали - "уж" не с Мирев , но ... по Миревски !
Автор: rusev Категория: Политика   
Прочетен: 2055 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  В събота , 08.08.2015 г. , в седмицата на големият ни  християнски празник -  Преображение Господне , местната организация на 124 годишната БСП/к/ в Търговище излъчи своя кандидат - кмет за изборите на 25.10.2015 г . Това е Диян Цонев / посочен за наследник от самия Мирев ! / , спечелил с 67 на 64 гласа срещу Славчо Славчев видимо много оспорвания балотаж , където само двама ! техни другари са решили този вот  . Видно става от изнесените данни за него , че той е на 53 години , завършил "История" във Велико Търново , и започнал трудовия си стаж в ОК на ДКМС / Комсомола ни на времето преди 1989 г. , за по-младите ни съграждани / . В последствие продължава като Щатен разузнавач в структурата на ДС / Държавна сигурност , пак преди 1989 г. / , като след промените , в последствие продължава работата си  в звеното на ДАНС , което и оглавява за областите ни  Търговище и Шумен .  В края на 2012 излиза в пенсия от ДАНС , като почти веднага е назначен за Директор на администрацията в общината ни от Мирев в началото на 2013 г. Факта , че не е член на БСП , не променя многото въпроси , възникващи не само в мен , си мисля . Като разсейващ илюзиите на всички ни  е факта , че оттеглилият се от това вътрешно партийно тяхно си състезание , както и негов Ментор Мирев , ще оглави ... листата им за Общински съветници !!! Окончателно става ясно , че това е просто една "малка рокада" при тях , целяща  изтеглянето на  една стъпка назад на тотално проваления им  до сегашен кмет Мирев , издигайки Цонев като "ново" лице . Подготвен от известно време ход от тяхна страна , които те бяха принудени да извършат точно поради невъзможността на Мирев да спечели по никакъв начин вота , компроментиран фатално и с потвърдения му от ВАС Конфликт на интереси . Просто  на  НЕГО  му трябва  точно човек с CV - то на Цонев -  щатен Комсомолец , ДС служител и шеф на ДАНС , за да може и евентуално като нов кмет / наставляван вещо от него , разбира се ! / ТОЙ  да бъде подсигурен по отношение на всичко онова , което ни е причинил за тези четири мандата - скандални продажби , замени , далавери , и всичко останало от неговото "светло" наследство  , за които Мирев си  има своите  сериозни , както и напълно основателни  притеснения -  Вярвайте ми !
   Тази очевадна за всички ни и плитко скроена тяхна  схема си е една НИКАКВА промяна . Възникват основателните въпроси ДАЛИ останалата половина от явно разделената им на две !  Общинска Партийна организация ще приеме  избора  в лицето на ТОЗИ кандидат , или ще направи сериозен опит да им развали нагласената игра . Това си е само и единствено тяхно решение  , но подобни заявки вече изтекоха в публичното ни пространство . От ДПС , като техен партньор в местната ни управа също едва ли са останали "изненадани" , още повече , че Хамди Илиязов вече се похвали , че всичко му е много и отдавна ЯСНО предварително около Вота  , като даже той ... ЗАКРИ тяхната  кампания за  изборите , които са ... след два месеца и половина !  Пък дори и ако е верен "ресора" на Цонев в амплоато му на щатен разузнавач в ДС - т.нар. тогава "турско направление" / което той сам също може и да потвърди / , едва ли може нещо такова  да ги притесни - ролята на ДС при създаването и изграждането на ДПС е ясна на всички ни  , да не говорим за публично обявените от години досиета на почти цялото им ръководство през годините назад , както  и на агент Морски от Търговище , дори !  
    Явно е , че сделката е сключена доста отдавна на место . Остава обаче най-важната част от нея - Как да бъдат отново  излъгани търговищките избиратели , като допуснат "просто възпроизводство" на досегашното отвратително статукво , "уж" под ново лице , но реално със същото старо съдържание ? Това е въпросът с повишена трудност , аз съм убеден , че хората могат , както и ще направят разликата между РЕАЛНАТА ПРОМЯНА  и ПОРЕДНАТА ПОДМЯНА .
    Кураж и Светлина .



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rusev
Категория: Политика
Прочетен: 1340321
Постинги: 775
Коментари: 98
Гласове: 623
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930