Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.07.2015 20:57 - ... прогнозите на Хамди от Баба Конду - явно жегата е била голяма .
Автор: rusev Категория: Политика   
Прочетен: 2797 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
     Повишена се оказа жегата в края на тази седмица в Търговище , като явно тя  се и отрази  на политическите съботно/неделни страсти . Първо , в събота , делово и предизвестено , но все пак официално , както и лично от Цветан Цветанов ! ,  бе потвърдена вече авансово обявената кандидатура на депутата на Герб  Дарин Димитров като кандидата им  за кмет на областния ни град  . Няма лошо , очакван ход , на Цветанов , както стана ясно от последното интервю на депутата пред "Търговищки новини" , не може да се отказва - а иначе самият той си бил  решил да се оттегли от тази битка , но уви - вече е в надпреварата !
   И докато това си беше делово , някак си сиво и спокойно / да не напиша и донякъде безразлично дори ! / , то шоуто се е състояло на традиционния събор Баба Конду , традиционно използван като една предизборна трибуна на ДПС . За хубаво или за лошо , като всеки сам ще си прецени !  , според мен е добре да се чуе този фамозен  аудио запис на несменяемия вече 15 години местен лидер на ДПС Илиязов . Дали го е прочел като предварителен текст , или той си го е    импровизирал аз не зная , но и при двата варианта оценката ми е само една , от типа на : " да се смееш ли , или да плачеш " ... Още повече , оказа се , че лично г-н Местан е уважил този събор , което според мен предполагаше едно съвсем друго ниво на изказ , тези и говорене от Илиязов , но уви ! 
  И така , да се опитам със скромните си възможности да оценя поне чутото от мен .  На първо място , чисто политическата им заявка , че ДПС ще има на 25.10.2015 г. кметове на Опака , Антоново и Омуртаг . Това определено не е никаква новина , дори и само поради факта , че в Опака и Омуртаг поради етно състава на жителите от тези общини , както и факта , че ДПС все още успява да контролира вота на тези хора , това е очаквания развой на вота . Малко по-различна е картинката в Антоново , но и там е много вероятно да спечели техния си кандидат . Колкото до втората прогноза , че ТЕ  знаели кои ще са кметовете на Попово и Търговище , тука също трябва да разделим нещата . В Попово чисто процентно ДПС НЕ Е фактора , който може да реши избора на кмет . Друг е въпроса , че те и досега си подкрепят Веселинов , които вече бе обявен като кандидат за рекордния в страната ни 7 / седми / мандат , като в този смисъл се разбира , че заедно искан да си продължат напред ... За Търговище обаче , самото присъствие на Мирев , похвален от Местан ! , вече говори , че ДПС се опитва да подскаже очевадно на БСП/к/ , и на предстоящата им конференция на 08.08.2015 г. , че желаният от тях кандидат си е просто ... Мирев !  
  Изненадата си е нулева , чист факт си е "отличното" им взаимодействие от дълги години , в резултат на което лично Хамзи Илиязов закупи и  придоби по всевъзможни способи и прийоми една дузина атрактивни общински активи и имоти , започвайки още с участието си в ПФ "Мизия" , купувайки ресторант "Борово око" , бившата закусвалня на пазара , бившата Общинска фирма "Горещо чипи" , супера на пазара , и т.н. и т.н. , финиширайки успешно четвъртия мандат на Мирев с прясно стартиралия наскоро строеж на терена на бившия ни битак ... Както си казва , апетита му идва с яденето , големият въпрос тук е дали това желано от него продължение на топлото им взаимодействие ще продължи / за наша сметка , разбира се / . Нека този въпрос си го зададе всеки  един от търговищките ни избиратели , преценяващ трезво нещата около 25.10.2015 г. Ясно е на всички ни , че ТЕ ИСКАТ ДА ПРОДЪЛЖАТ ПАК ТАКА И ЗАНАПРЕД . Големият въпрос е , дали всички онези , свестни , непредубедени и нормални , останали в града и общината ни , ЩЕ ИМ ГО ПОЗВОЛИМ ? 
   Аз мисля , че трябва да приключим с този срамен период от историята на Търговище .  Всеки един сам да си го прецени . Кураж и Светлина ! 



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rusev
Категория: Политика
Прочетен: 1341658
Постинги: 775
Коментари: 98
Гласове: 623
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930