Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.07.2015 16:43 - ... нагласяне на схемата ИМ в жегата през юли 2015 г .
Автор: rusev Категория: Политика   
Прочетен: 1949 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
   Една по една започват да се запълват квадратчетата с имена  в политическия ни пъзел , подготвящ битката на местните избори в Търговище , първи тур на 25.10.2015 г.   Ето , че и Герб очаквано си  обяви своя кандидат за кмет в лицето на депутата си Дарин Димитров , известен , както и много по-популярен като отличен лекар ,  бивш шеф на  АГО на болницата ни , отколкото в новото си амплоа на наложен политик . Ясно бе , че ще се акцентира от тяхна страна на това му амплоа , понеже е чист факта , че и като общински съветник , и като депутат вече във втори парламент , той определено не може да бъде забелязан и запомнен с изявени и свой политически тези . Да не говорим пък на местно ниво , където не само аз не съм нито чул , нито прочел дори и една критична нотка , отношение , да не говорим пък за публична битка , проведена до сега лично от него срещу Мирев , или пък срещу порочното местно статукво , закопаващо активно града ни вече повече от 25 години . 
            Уродлива местна картинка , лъснала още веднъж предишната седмица / обиколила като новина  цялата страна !  / , в която синовете на преуспяло местно бизнес семейство предложиха своя аргумент - 2 000 лева , казано на футболен език , "съдията да обърне свирката" в тяхна полза и интерес .  Слава Богу , все пак  в системите ни за контрол и сигурност работят и свестни хора , както  добри професионалисти , които приложиха разпоредбите на Закона , приготвяйки полагащите се като  за случая два чифта белезници , 24 часово задържане на тези "герои" , а  и предстоящ не лек процес за подкупване на длъжностно лице , носещо сериозни последици и черни точки в личното им досие ... Както и  отново ни видя сейра  цялата страна  , в  материала на ТВ СКАТ преди две седмици /  относно продължаващото все още  разследване от Прокуратурата ни  на тази  силно провалена наша  ОИК , родила своето си   "недоносче" на 17.06.2014 г. , спасила по този  незаконосъобразен начин  Мирев като кмет /  , Райчо Николов им  предложил щедро същият финансов  "аргумент" . Това само още веднъж показва дълбоко навлезлия в Търговище ориенталски манталитет на рушвета , шуробаджанащината ,  подкупа , предлаган на длъжностни лица , срещу които те трябва просто да елиминират действието на Закона , спазването на писаните правила и регламенти - основата на всяка една  нормална демокрация !!! , които трябва да не работят , и да не се прилагат в града и общината ни . Точно такава винаги си  е била и  мечтата на "управата" ни :  -  да се превърнем в един своеобразен анклав , Рай на беззаконието , където да важат като неписани Закони личните интереси на една дузина хора и семейства , на които всички ние знаем до болка имената ... Системно , както  и напълно съзнателно през всички тези години бе създаван  един не морален и фалшив  местен управляващ ни елит , в симбиоза с една малка група на назначени от тях  бизнесмени , представляващи местната ни олигархия , работеща изключително за своите си користни и  лични интереси , "трансформирайки" по най-користния начин общинската ни собственост -  на сметка на цялото ни местно общество , разбира се . 
    Именно поради това , че местния Герб почти  през цялото  време на своето съществуване , притежавайки и властови ресурси при това !!!  ,  не се противопостави ефективно на това статукво , а дори напротив - го закриляше и подкрепяше дори и в Общинския съвет ,  категорично ще работим с екипа ми за алтернативен кандидат - кмет и листа на общински съветници . Ще се борим за доверието на избирателите , а информирания си  избор всеки ще си направи сам  . Кураж и Светлина ! 



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rusev
Категория: Политика
Прочетен: 1338875
Постинги: 774
Коментари: 98
Гласове: 622
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930