Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.05.2015 18:04 - ... месец май си заминава , развръзката предстои .
Автор: rusev Категория: Политика   
Прочетен: 2189 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 31.05.2015 18:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
          Изтече и последната седмица на най-хубавият ни  пролетен месец май , имащ за Търговище традиционния ни панаирен привкус . Този път , с явно предизборен характер , изненадващо с решение на Общинския ни съвет  се направи опит да се наложи 14.05. като ден на града ни . Продължавам да си мисля , че това се приема доста противоречиво от хората , които  не са докрай  убедени , както и не питани за тяхното мнение по този важен въпрос , естествено ... Така или иначе , при друга ситуация и управа след новите  МИ в края на октомври тази година ,   и това решение ще може да се преразгледа отново , както и да се реши по един нормален , модерен , обективен и човешки начин . В тази връзка си поддържам мнението , че в последните 6 месеца преди края на този приключващ "техен" пореден и провален  управленски мандат , отиващото си порочно статукво няма моралното право да взема важни и отговорни решения ,  едва ли не като тяхно политическо завещание , наречено от мен  "последно десет" по повод разпореждането им на пожар с общински имоти , например . Правили , не правили три години и половина ,  ще си носят своята отговорност / след евентуалните сериозни проверки и ревизии ,  дори ! / ,  но да определят ТЕ насоките на евентуално  новата ни  местна управа ? - това  просто няма  да се случи .  В тази връзка съм убеден , че няма да "мине номера" и с опита да се неглижира и извърши както трябва разследването от страна на Окръжната ни  прокуратура по отношение  на местната ни ОИК , прочула се национално и  с  едно тяхно   правно недоносче -  решението си от 17.06. 2014 г. , с което силно незаконосъобразно отказа да прекрати мандата на Мирев като кмет - все още   единствения в страната , продължаващ да се води за такъв ,  след потвърден конфликт на интереси с Решение на  ВАС , влязло законно в сила в края на май 2014 година ... Така че ,  идващите десетина дни са "бременни" с добри новини  -   както относно становището на по-горните инстанции по това разследване на ОИК , така и с очакваното с голям интерес и  от мен  предстоящо ново решение на КПУКИ ,  което съвсем основателно  може да донесе нов , вече втори  пореден  установен конфликт на интереси на Мирев ... 
    А иначе от всяка нова придобивка за града ни в тези дни ,  се цели и търси максимален предизборен ефект - като изграждането на новите  площадки за разхождане на кучета , например . Самият факт , че се разгоря лют спор в една от местните ни  групи във фейсбук ми показа категорично , че отново и за пореден път работата е свършена от типа : "Слон в стъкларски магазин" ... Заявявам още веднъж - за мен подобни места трябва да има / съседите ни  от Разград ги направиха преди няколко години !!! / , но категорично местата им трябва да се съгласуват предварително и най-малко с хората ,  живеещи в непосредствена близост до тях  -  що се касае за навлизането им в жилищните ни зони . Съгласуването им предварително от страна на Общината ни САМО  със собствениците на кучета е абсолютно и  също необходимо , но недостатъчно условие - при положение  , че става въпрос  за УМНО и ОБЩО  решение по този въпрос . Другото го видяхме също много добре - разпалване на страсти , лични обиди и т.н. неприятни неща , което си  е много тъжно ,  жалко дори .
  Разбрахме също , че приключи първенството в нашата си "В"  Североизточна Аматьорска Футболна група , в която ново сформираната преди две години като частен футболен клуб местна "Светкавица" завърши на осмо място от 16 отбора с 45 точки , на 37 след първенеца  в нея , както и вече  нов член на втория ни ешелон -  "Б" Професионална футболна  група ,  отбор на "Дунав" 2010 от град Русе ... Тъжна картинка , особено като имаме в предвид над 90 годишните ни традиции на този спорт в града ни , особено пък на факта , че добрия - стар ПФК " Светкавица " 1922 АД  /  в които Общината ни е и  акционер !!! /  , сега се  подвизава в Областното  ни / и предимно селско ! / аматьорско първенство - щеше да бъде смешно , ако не беше жалко , нали ? 



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rusev
Категория: Политика
Прочетен: 1323268
Постинги: 770
Коментари: 98
Гласове: 615
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031