Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.11.2010 16:08 - Докога разкрачени между Правец и Брюксел - и дали е само носталгично ?
Автор: rusev Категория: Политика   
Прочетен: 509 Коментари: 0 Гласове:
0





                 Чист факт са внезапните приливи почти на гениалност на г-н Борисов , премиера на страната ни .  Едва заглъхнал последният , идва ред на поредният и т.н. - сериалът продължава , безспорен му е талантът .  Но в този случай бях изненадан много неприятно , все пак е първият от началото на промените , позволил си такава оценка , и едва ли не опит за реабилитация на близкото ни минало ...  Има голяма разлика между някаква форма на симпатия , дори на пристрастия - всичко си е доста лично , но когато си позволиш изразяване на такава оценка в качеството си на премиера на страната , гафът си е безспорен .  Това че за известен период  другарят Живков ти е бил "Вип" клиент на фирмата ти за охрана , може би си се учил от него ?! изобщо не ти дава никакъв повод за такива елементарни , едностранчиви оценки , изразени почти като в кварталната кръчма .  Сигурен съм , че и на много други хора като мен им е станало едновременно гадно и жалко , остава ни един горчив привкус и това си е ! 
   Мога винаги да приема подобни оценки / а те си ги правят постоянно ! / от старите комунисти , хора , живяли си целият живот  като правоимащи , благодарение на БКП - някаква номенклатура и т.н. , това си е най-нормалното за тях .  Псуващи директно и неприемащи нито промяната , нито демокрацията - за ценности пък да не говорим въобще ,  откровено пречейки на новото - за щастие силите им са на приключване , има и биологични закони , важещи за всички .  Но в навечерието на 2011 година , страна членка на ЕС вече четири години , и за капак - оценка ни в клин , ни в ръкав !?
   За пореден път може би става ясно , че с това типично непостоянство и въртене само и единствено за пореден път демонстрираме , че много обичаме да ни е трудно и сами да си правим проблемите , дори и когато ги няма за момент дори .  Страницата на миналото трябва да бъде категорично прочетена , оценена реално и затворена силно . Всякакви такива странни , леки и неверни приказки като за селският мегдан да останат по кварталните кръчми и по пенсионерските клубове , където всеки жали по младите си хубави години , може би ?  И без излишни сантименти всеки да си уплътнява поста и позицията , че мандатът е кратък , нищо вечно няма .  Такива са правилата и механизмите на демокрацията , всеки може да си поправи вотът , както и грешката след четири години .  А изпитът утре е сериозен , Той знае за какво идва , дали знаят и Те ?



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rusev
Категория: Политика
Прочетен: 1341764
Постинги: 775
Коментари: 98
Гласове: 623
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930