Blog.bg - безплатен блог хостинг и блог портал

Blog.bg – Спечели от блога си!



Какво е AdSense за съдържание?

Google AdSense е бърз и лесен начин за печелене от блогове. Чрез AdSense се показват подходящи, ненатрапчиви Google обяви в съдържателните страници на блоговете. Тъй като обявите са свързани с това, което Вашите посетители търсят на блога Ви, Вие ще имате възможност едновременно да подобрите своите съдържателни страници и да печелите от тях.

Програмата е безплатна и комбинира реклама с цена-на-клик (CPC) и с цена-за-импресия (CPM) - което означава, че Ви се плаща за действителни кликвания на обявите, като и за импресиите в блога Ви. Ако отговаряте на условията в Google програмната политика, просто попълнете онлайн молбата.

Те ще прегледат молбата и ще Ви пишат до 2-3 дни. Ако бъдете приети в програмата, ще може да влезете в новият си профил в Google AdSense и да вземете PUB кода за поставяне в блога.

 

Какво прави AdSense?

AdSense за съдържание автоматично обхожда съдържанието на Вашите страници и доставя реклами (можете да показвате текстови и картинни реклами), които са до такава степен подходящи за Вашите потребители и съдържанието на блогаВи, че ще бъдат оценени като полезни от посетителите.

Можете да персонализирате оформлението на рекламите, като избирате между разнообразни рекламни елементи и цветови формати.

Чрез широката база от рекламодатели в AdWords Google предоставя реклами за почти всички бизнес категории и на практика за почти всички типове съдържание, независимо колко е специализирано то.

Технологията на Google подбира за Вашия блог най-подходящите и най-ефективни AdWords реклами. И тъй като Google предоставя рекламите, не е необходимо да се грижите за поддържането на взаимоотношения с рекламодателите.


 

От какво ще печеля?
Вие получавате пари, когато посетител на Вашия блог кликне върху някоя от рекламите на AdSense. Рекламодателите също могат да избират да се появяват на Вашия блог, като предлагат оферти на базата на CPM (цена-на-хиляда импресии). Ценовите предложения за CPC и за CPM се състезават едновременно в AdWords, за да гарантират оптимизиране на Вашите приходи от рекламите.

Забележка: Google може да спре доставката на тази услуга за вашия блог, в случай, че забележи злоупотреби с генериране на приходи от изкуствени кликове.

Начини на плащане


Колко ще ми бъде платено?
Размера на приходите зависи от редица фактори, включително, колко предлагат рекламодателите за Вашия блог - Вие ще получите дял от това, което е платил рекламодателят. Най-добрият начин да научите колко ще печелите е да се регистрирате и да започнете да показвате реклами в собствения си блог. По правило, колкото по-качествено е съдържанието на Вашия блог, толкова повече рекламодатели биха искали да рекламират в него и съответно цената за клик ще се увеличава при нарастване на броя заявки.


 

Как се започва?

Първо е нужно да имате собствен блог в Blog.bg.
За да се регистрирате натиснете тук.

Да станете AdSense издател е бързо и лесно:

  1. Кандидатствайте онлайн

  2. Влезте в профила си в Google, копирайте и поставете PUB код-а в полето в Настройки в Blog.bg. Сложете целия PUB код. Пример: pub-хххххххххххххххх, като хххххххххххххххх е генерирания Ви номер.

  3. След това насочените реклами ще започнат да се появяват на блога Ви.*

* Имайте предвид, че Google система се нуждае от около 72 часа за индексиране на съдържанието Ви.

 

Какъв избор от банери имам?

Възможните банери, които може да сложите в профила си в Blog.bg са два.

Хоризонтален – появява се точно под постинга (над коментарите). Неговата големина трябва да бъде 468х60.

Вертикален – появява се в дясната колона. Неговата големина трябва да е 160х600.

 

Подробна информация за услугата може да намерите и на страниците на Google - https://www.google.com/adsense/

 

 

Условия

 

  • Инвестор.БГ АД си запазва правото при поставяне на банер от Ваша страна да постави и един свой банер.

  • Публикуваните рекламни банери минават през преглед от Blog.bg, като в случай на неправилно поставен код банера ще бъде деактивиран временно до отстраняване на проблема. Потребителят ще бъде уведомен за това чрез Лично Съобщение от Екипа на Blog.bg.

  • Рекламните позиции за поставяне на реклами са две, но потребителя може да избере само една от тях. При смяна на позицията на банера не е необходимо да се поставя нов PUB код. Това става бързо и лесно от Настройки – падащо меню Adsense.

  • При промяна на настоящите Условия Инвестор.БГ АД ще уведоми своите потребители чрез постинг в блога на Blog.bg.